Je huis sneller en gemakkelijker schilderen

Je huis sneller en gemakkelijker schilderen

Als je de keus maakt om jouw eigen huis te schilderen in plaats van professionele schilders in te huren dan kan je daar behoorlijk wat geld mee besparen. Er zijn soms echter belangrijke tools nodig waarmee jij jouw huis efficiënt, effectief en met minder moeite kunt (over-) schilderen.

Maak jouw huis snel en pijnloos schoon

De meeste huizen moeten voorafgaand aan het buiten schilderen worden schoongespoeld. Veeg maar eens een witte doek over de zijkant van jouw huis en je zal al snel getuige zijn van jaren of zelfs tientallen jaren aan opgehoopt grijs vuil en stof.

Je huis met de hand schoonmaken is een effectieve, maar behoorlijk arbeidsintensieve manier om je huis schoon te maken. Een hogedrukreiniger maakt dit een stuk gemakkelijker. Spuit hiermee gewoon twee keer het huis mee schoon. Reinig het eerst met een zeepoplossing en spoel het daarna af met schoon water.

Doe zo min mogelijk aan verfschrapen

Oude verfresten verwijderen of schrapen is voor iedereen één van de meest onbeminde onderdelen van het schilderen. Want na een paar uur verf te hebben geschraapt, verlang je uiteraard naar de relatief eenvoudige klussen van schilderen: het verf strijken, rollen of spuiten.

In sommige gevallen kan je ook fijn geassisteerd worden door een verfoplosmiddel, afbijtmiddel of heteluchtpistool. Een behang-afstoomapparaat en bandschuurmachine kunnen ook heel nuttig werk verrichten. Dit alles afhankelijk van het type ondergrond.

Het verfen of schilderen zelf

Met een verfroller kan jij al snel grote vlakken schilderen. Voor kleinere of moeilijk bereikbare plaatsen blijft de verfkwast optimaal. Het is daarnaast ook mogelijk om snel en efficiënt grote gebieden met verf te spuiten. Dit laatste vereist wel wat voorbereiding, want alles wat niet geverfd mag worden, moet bedekt zijn.

Denk alvorens je schildert tevens aan het opvullen van oneffenheden met voeg- of ander vulmiddel, verfplamuur of muurvuller. Plus vergeet ook niet te ontvetten, impregneren of een vochtwerende voorstrijk te gebruiken en denk indien nodig aan een mos- en algenreiniging.

Veiligheid is ook een prioriteit

Moet je jouw plafond of andere hooggelegen delen verven, doe dit dan zeker veilig en zorg ervoor dat jij hier een stevige ladder of steiger voor gebruikt. Verf daarnaast altijd in een goed geventileerde ruimte, plus gebruik indien nodig werkhandschoenen en een mondkapje.

Gereedschappen huren

Met de juiste tools en een positieve instelling moet iedere verfklus prima lukken. Beschik je nog niet over de juiste gereedschappen en wil je voor jouw eenmalige of simpele klus niet allerlei kostbare apparaten aanschaffen? In dat geval is het huren van gereedschap een uitkomst. Je kan hier al jouw benodigde gereedschappen heel eenvoudig telefonisch of online reserveren.