RAL 6009 Dennengroen

 

 
p

RAL-nummer

RAL 6009



Naam

RAL 6009 Dennengroen

b

Download kleurstaal


De kleur RAL 6009 Dennengroen is in het RAL-kleurensysteem bekend als RAL6009.

Monumentengroen

Ben je op zoek naar een RAL kleur voor Monumentengroen? Zo ja, dan kan dat een ingewikkelde opgave zijn. Deze kleur verf is niet officieel opgenomen in de RAL kleurenwaaier maar RAL 6009 lijkt hier het meest op. Deze kleur wordt vaak gebruikt voor het schilderen van monumentale gebouwen, het is een historische donkergroene verfkleur die in het verleden veel werd gebruikt. Monumentengroen wordt vaak in combinatie met crème wit geschilderd. Misschien spreekt deze combinatie je aan en wil je het eens proberen?

Het historische Monumentengroen werd vaak 'Hibernian' genoemd. Deze oude donkergroene kleur werd veel gebruikt rond het einde van de 19e eeuw. Als je op zoek bent naar historische verfkleuren, ben je misschien ook geĂŻnteresseerd in historische foto's of historische verfvoorbeelden.

Hibernian Green

Het historische Monument Green, ook wel 'Hibernian' genoemd (verfkleur gemaakt door het Britse verfmerk 'CULP' in 1882) is een groene ruimte in het midden van Monument Station, waar Kings Cross station en St Pancras International elkaar ontmoeten. Het groen werd vroeger op oude kaarten afgebeeld met een opschrift dat luidde "Property of Hibernian Insurance Co" Monument Green fungeerde in de jaren 1800 als ontmoetingsplaats voor forenzen die wachtten om de trein te halen op een van Londen's drukste stations.

Het Monument Green wordt vandaag nog steeds gebruikt. Heb je de nieuwe LEGO minifiguur hoofden al gezien? De LEGO minifiguurkoppen zijn geschilderd in donkergroen en roomwit! Deze historische kleur wordt ook nu nog gebruikt. Dit zou een goede verfkleur zijn voor historische restauratie, bescherming van het erfgoed of monumentenzorg.

Verschillende tinten groen worden vaak gecombineerd met roomwit. Als je vragen hebt over Monumentengroen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wil je meer weten over roomwit? Crème wit wordt ook wel 'RAL KLASSE' genoemd.

Sikkens Monumentengroen N0-15-10

Veel verfkleuren zijn van oudsher vaak regio- of streekgebonden. Zoe je rustieke en authentieke kleuren die voldoen aan de zware gebruikerseisen van tegenwoordig? Dan heb je geluk, want precies daarvoor is er nu een Sikkens kleurenwaaier ontworpen, genaamd Sikkens Authentieke kleuren. Daar kun je nu zelf gebruik van maken en dan kun je - wanneer dat gewenst is - ook bepaalde kleuren met elkaar combineren. Kijk maar eens om je heen en je ziet dat bijvoorbeeld monumentengroen overal terug komt. Wilt u deze kleur ook gebruiken? Dan weet u nu waar u moet zijn.