Fairf, duurzame verf uit Nederland

Fairf, duurzame verf uit Nederland

Duurzame verf. Het bestaat sinds kort en het komt uit Nederland! Fairf, een samenvoeging van fair en verf, maakt het.

Het was achteraf gezien een logische stap. Nu stroom groen is, auto's elektrisch en alles duurzamer wordt kon de verfwereld niet achterblijven.

Fairf is drie jaar geleden opgericht door Laurens van Dort. Hij was betrokken bij een crowdfundingproject in Brazilie om een duurzame kleuren-mengfabriek op te zetten in een favela om kleuren te maken voor lokale kunstprojecten. Bij terugkomst in Nederland bleek er eigenlijk helemaal geen duurzame verf te zijn, waarmee het idee was geboren.

Fairf kleursamples
Fairf kleursamples

De verf van Fairf is alleen online te bestellen. Je kunt gratis 8 kleursamples bestellen of tegen betaling een kleurenwaaier met alle 100 standaard kleuren ontvangen. Uiteraard is het ook mogelijk om een kleur te laten mengen. Woon je in de stad? Dan wordt je bestelling door een fietskoerier aan de deur afgeleverd. Ook aan de verpakking is gedacht, waarmee Fairf op dit moment de meest duurzame verf is.

De muurverven en lakken zijn op waterbasis zonder meetbare concentraties oplosmiddel. De verf droogt snel en is nagenoeg geurloos. Fairf gebruikt een plantaardig binder die niet is gemaakt van aardolie maar van planten. Het doet volgens Fairf precies hetzelfde als latex maar dan met minder impact op het milieu.

Fairf is winnaar van de ASN-Bank wereldprijs 2018, een prijs voor duurzame jonge ondernemingen.