{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://www.ralkleur.nl/#website","url":"https://www.ralkleur.nl/","name":"RALkleur","potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://www.ralkleur.nl/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"ImageObject","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-9003-signaalwit#primaryimage","url":"https://www.ralkleur.nl/wp-content/uploads/2017/12/ral-9003-signaalwit.png","width":1920,"height":1200},{"@type":"WebPage","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-9003-signaalwit#webpage","url":"https://www.ralkleur.nl/ral-9003-signaalwit","inLanguage":"nl","name":"RAL 9003 Signaalwit - RALkleur","isPartOf":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-9003-signaalwit#primaryimage"},"datePublished":"2017-12-16T17:30:06+00:00","dateModified":"2019-07-10T13:05:05+00:00"}]}

RAL 9003 Signaalwit

De kleur RAL 9003 Signaalwit is in het RAL-kleurensysteem bekend als RAL9003.

Koop verf in RAL9003 voordelig bij Praxis!

 
p

RAL-nummer

RAL 9003

Naam

RAL 9003 Signaalwit

b

Kleurcode

#F4F4F4

RAL 9003
Ben je druk met een verbouwing? Of wil je je woonkamer of een andere ruimte van je woning een opfrisser geven? Dan is een likje verf altijd een goed idee. Een witte kleur geeft vaak een mooi ruimtelijk en licht effect, mits de kleur goed gekozen wordt en op een juiste manier wordt gebruikt. Er zijn talloze soorten witte tinten om mee te verven. Sommige hebben een rode ondertoon, andere een gele en een aantal kleuren zijn vooral een helder van kleur. RAL 9003 is een lichte, veelvoorkomende kleur die echt helder wit is. Op zoek naar meer informatie over deze kleur? Lees dan vooral verder in onderstaande tekst. 

 

Een helder witte kleur
RAL 9003 is een van de witste tinten die er bestaat en wordt officieel aangeduid als signaalwit. Veel soorten wit zijn gemengd en hebben daarvoor bijvoorbeeld een meer crème of blauwige ondertoon. Bij RAL 9003 is dit niet het geval, aangezien hier de kleur volledig wit is. Hierdoor geeft signaalwit een frisse en elegante uitstraling aan een kamer. Doordat de kleur zo licht is, is deze veelzijdig te gebruiken. RAL 9003 kan op veel plekken mooi tot zijn recht komen en gecombineerd worden met een groot aantal andere tinten.

 

Muren, deuren en veel meer
Signaalwit is dus een helderwitte kleur die enorm helder is. Hierdoor past deze perfect in een moderne woning, maar kan deze ook op veel andere plekken gebruikt worden. Denk hierbij aan de voordeur, kozijnen of op houtwerk in en rondom het huis. Als deze kleur op het plafond wordt gebruikt in combinatie met andere lichte kleuren op de wanden, zal de ruimte opties een stuk hoger lijken. Hetzelfde geldt voor het gebruik op kozijnen, waarbij het raam een stuk ruimtelijker en groter lijkt te worden. Tevens wordt het licht dat door de ramen valt nog eens extra weerkaatst door RAL 9003, waardoor er extra veel licht in de ruimte komt. Hierdoor kan deze kleur perfect worden gebruikt in werkkamers of keukens, waar een lichte omgeving goed van past komt. 

 

Is RAL 9003 niet té wit?
Aangezien deze kleur wit zo helder is, wordt er door veel mensen gedacht dat deze tint misschien een ruimte veel te steriel maakt. De kleur wordt namelijk zelfs gebruikt voor verkeersborden en is erg licht en koel. Het is echter niet nodig dat een ruimte hierdoor gelijk heel steriel oogt. Door de kleur te combineren met andere kleuren op de muren of andere tinten in het interieur kan het juist een hele mooie balans opleveren.

 

RAL 9003 combineren
Zoals hierboven al staat vermeld, is het bij deze kleur dus enorm van belang dat het op een juiste manier wordt gecombineerd. Kies bijvoorbeeld voor wat warmere kleuren in het interieur en verf niet alle muren in deze signaalwit. De kleur is bijvoorbeeld goed te combineren met een donkergrijze tint of een warmere kleur met een rode ondertoon. Doordat RAL zo helder is, neemt de kleur ook kleuren uit de ruimte op, waardoor de andere kleuren juist nog beter tot hun recht komen. Hierdoor oogt een ruimte fris, open en gebalanceerd.