{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://www.ralkleur.nl/#website","url":"https://www.ralkleur.nl/","name":"RALkleur","potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://www.ralkleur.nl/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"ImageObject","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7035-lichtgrijs#primaryimage","url":"https://www.ralkleur.nl/wp-content/uploads/2017/12/RAL-7035.png","width":1920,"height":1200},{"@type":"WebPage","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7035-lichtgrijs#webpage","url":"https://www.ralkleur.nl/ral-7035-lichtgrijs","inLanguage":"nl","name":"RAL 7035 Lichtgrijs - RALkleur","isPartOf":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7035-lichtgrijs#primaryimage"},"datePublished":"2017-12-20T14:01:02+00:00","dateModified":"2019-07-10T13:06:37+00:00"}]}

RAL 7035 Lichtgrijs

De kleur RAL 7035 Lichtgrijs is in het RAL-kleurensysteem bekend als RAL7035.

Koop verf in RAL7035 voordelig bij Praxis!

 
p

RAL-nummer

RAL 7035

Naam

RAL 7035 Lichtgrijs

b

Kleurcode

#D7D7D7

RAL 7035
Een ruimte verven kan enorm veel toevoegen aan een ruimte. Door de juiste kleuren te kiezen kun je de sfeer van je woonkamer, keuken of slaapkamer beïnvloeden. Het is hierbij wel belangrijk dat je een juiste kleur kiest. Dit is onder meer afhankelijk van je eigen smaak, het licht in de ruimte en het interieur waarmee de kleur gecombineerd wordt. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen om grijze tinten te gebruiken in verschillende ruimtes van het huis. Een van deze mooie kleuren is RAL 7035, ook wel lichtgrijs genoemd. Ben je van plan een muur, kozijn of meubelstuk te gaan verven en ben je benieuwd naar meer informatie over deze kleur grijs? Lees dan vooral verder in onderstaande tekst en kom er achter of deze kleur bij jou past.

 

Lichtgrijs: een veelzijdige kleur
Een tint grijs kan op heel veel manieren worden gebruikt in en rondom het huis. Zo kan grijs gecombineerd worden met donkerdere kleuren of juist verschillende tinten wit. Lichtgrijs, RAL 7035, is daarmee een mooie middenweg. Het is geen donkere kleur, waardoor je RAL 7035 ook kan gebruiken op een volledige muur, zonder dat het gelijk een heel donker vlak wordt. Ook kozijnen, deuren en verschillende soorten meubilair kunnen bijvoorbeeld met deze mooie kleur worden geverfd. Je kunt hoogglans gebruiken voor een luxueus effect, maar ook kiezen voor de matte variant voor een meer industriële uitstraling. 

 

RAL 7035 combineren met verschillende tinten wit
Lichtgrijs is een perfecte kleur om te combineren met een of meerdere tinten wit. Het biedt een mooie tegenhanger tegen de heldere, lichte kleur van het wit en kan daarmee een hoop diepte aan een ruimte geven. Je kunt RAL 7035 daarom allereerst combineren met RAL 9010. Deze kleur, is helder wit en geeft in combinatie met lichtgrijs een frisse en moderne uitstraling aan een woning. Wil je liever een meer landelijke stijl? Dan is het een goede keus om bijvoorbeeld de lichtgrijze kleur te combineren met RAL 9001. Deze kleur heeft namelijk een meer crème ondertoon, waardoor er een stuk meer warmte aan een ruimte wordt gegeven.

Naast de combinatie met wit is lichtgrijs ook mooi om te combineren met een donkerdere kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antracietgrijs of een kleur meer richting het zwart. Als dit gecombineerd wordt met een lichter interieur kan het een mooi accent geven aan bepaalde onderdelen van de kamer. 

 

Waar is RAL 7035 allemaal toepasbaar?
Aangezien lichtgrijs een vrij neutrale kleur is, kan deze op veel verschillende manieren worden toegepast. Niet alleen in het huis, maar ook de buitenkant van een woning kan met deze kleur geverfd worden. Zo kun je houtwerk of muren deze mooie kleur geven voor een moderne uitstraling. In de tuin zal er soms ook wat houtwerk aanwezig zijn dat wel een fris kleurtje kan gebruiken? Door je schutting, overkapping of meubilair in RAL 7035 te verven, zul je gelijk een nieuwe sfeer creëren. Zonder al te veel tijd is de uitstraling helemaal anders en in combinatie met de juiste accessoires is het een prachtig resultaat.