{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://www.ralkleur.nl/#website","url":"https://www.ralkleur.nl/","name":"RALkleur","potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://www.ralkleur.nl/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"ImageObject","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7021-zwartgrijs#primaryimage","url":"https://www.ralkleur.nl/wp-content/uploads/2017/12/RAL-7021.png","width":1920,"height":1200},{"@type":"WebPage","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7021-zwartgrijs#webpage","url":"https://www.ralkleur.nl/ral-7021-zwartgrijs","inLanguage":"nl","name":"RAL 7021 Zwartgrijs - RALkleur","isPartOf":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7021-zwartgrijs#primaryimage"},"datePublished":"2017-12-20T14:01:02+00:00","dateModified":"2019-07-10T13:01:49+00:00"}]}

RAL 7021 Zwartgrijs

De kleur RAL 7021 Zwartgrijs is in het RAL-kleurensysteem bekend als RAL7021.

Koop verf in RAL7021 voordelig bij Praxis!

 
p

RAL-nummer

RAL 7021

Naam

RAL 7021 Zwartgrijs

b

Kleurcode

#23282B

RAL 7021
De RAL kleurenwaaier bezit enorm veel kleuren, die overal ter wereld te krijgen zijn. Ben je op zoek naar een nieuwe kleur voor je woning? Dan zijn RAL kleuren de perfect optie. Tevens worden een groot aantal standaard producten ook altijd in een RAL kleur geleverd. Denk hierbij aan kozijnen, deuren of stopcontacten. Een van de mooiste, donkere kleuren van de RAL kleurenwaaier is RAL 7021. Deze kleur is donker en diep van kleur en is daardoor enorm populair. Benieuwd naar de eigenschappen van deze kleur en waar RAL 7021 het meest wordt toegepast? Lees dan vooral verder in onderstaand artikel over deze mooie kleur. 

 

RAL 7021: een prachtige, donkere kleur
RAL 7021 is een veelzijdige, vaak gebruikte kleur. De officiële benaming is zwartgrijs en is een prettige kleur om te zien. Door de donkere tint is het een stoere, maar toch elegante kleur om te gebruiken. Het is een goede basiskleur die perfect is om te combineren met andere tinten zoals wit of grijs. De kleur past goed in een modern, strak interieur, maar kan ook in een meer landelijk of juist industrieel pand tot zijn recht komen. Afhankelijk van de combinatie met andere kleuren is het een perfecte basis om sfeer aan een ruimte te geven.

 

Toepassing van RAL 7021
RAL 7021 is heel veelzijdig, maar wordt minder vaak gebruikt voor muren of hele grote oppervlakten. Dit komt doordat de kleur op een groot oppervlak snel heel donker oogt. Vaker wordt de kleur gebruikt om accenten toe te voegen aan een ruimte. Zo worden deuren of kozijnen vaak in deze zwartgrijze kleur geschilderd. Zeker in combinatie met lichtere muren geeft dit een heel strak en ruimtelijk effect. De kleur RAL 7021 komt ook heel mooi tot zijn recht in een matte variant, maar geeft als lakverf ook een prachtig effect.

 

Combineren: eindeloos veel mogelijkheden
RAL 7021 geeft een donkere basis om verder mee te variëren. Een van de veel gekozen opties om deze zwartgrijze kleur te combineren met een witte tint. Kies bijvoorbeeld voor RAL 9001 of RAL 9010 voor een prachtig contrast tussen de kleuren. De donkere kleur van RAL 7021 kan een prachtig accent leggen op een specifieke plek van de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een tussenmuur, een deur of misschien zelfs een kast in deze kleur verven om de nadruk er op te leggen. In combinatie met lichtere tinten en licht meubilair zal de zwartgrijze kleur er gegarandeerd tussenuit springen. 

 

Een zwartgrijze buitenmuur of schutting
Niet alleen binnenshuis kan de kleur van toepassing komen, maar ook rondom het huis is deze zwartgrijze kleur erg veelzijdig om te gebruiken. Moderne buitenmuren kunnen bijvoorbeeld in RAL 7021 geverfd worden, voor een strakke en chique afwerking. Daarnaast is deze kleur ook prima te gebruiken in je tuin. Wil je je schutting of pergola een andere uitstraling geven? Dan is een likje verf vaak een ideale oplossing. Deze zwartgrijze kleur is een perfecte basis en geeft een mooi contrast met groene planten en mooie kleurrijke borders in je tuin.