{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://www.ralkleur.nl/#website","url":"https://www.ralkleur.nl/","name":"RALkleur","potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://www.ralkleur.nl/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"ImageObject","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7016-antracietgrijs#primaryimage","url":"https://www.ralkleur.nl/wp-content/uploads/2017/12/RAL-7016.png","width":1920,"height":1200},{"@type":"WebPage","@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7016-antracietgrijs#webpage","url":"https://www.ralkleur.nl/ral-7016-antracietgrijs","inLanguage":"nl","name":"RAL 7016 Antracietgrijs - RALkleur","isPartOf":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https://www.ralkleur.nl/ral-7016-antracietgrijs#primaryimage"},"datePublished":"2017-12-20T14:01:02+00:00","dateModified":"2019-07-10T12:57:39+00:00"}]}

RAL 7016 Antracietgrijs

De kleur RAL 7016 Antracietgrijs is in het RAL-kleurensysteem bekend als RAL7016.

Koop verf in RAL7016 voordelig bij Praxis!

 
p

RAL-nummer

RAL 7016

Naam

RAL 7016 Antracietgrijs

b

Kleurcode

#293133

RAL 7016
Heb je een nieuwe woning gekocht en ben je deze aan het opknappen? Ben je bezig met de verbouwing van je woning? Of ben je gewoon toe aan een nieuw kleurtje op de muren van je woning? Dan is het tijd om een passende kleur te kiezen om mee aan de slag te gaan. Er zijn enorm veel tinten en varianten, waardoor de keuze erg groot is. Een erg mooie kleur die vaak gebruikt wordt in het interieur is RAL 7016, ook wel antracietgrijs genoemd. Deze kleur wordt veel gebruikt als er gekozen wordt voor een kleur grijs. Benieuwd naar de eigenschappen van RAL 7016 en waar je deze het best kunt toepassen? Dat, en meer, lees je in onderstaand artikel. 

 

Een geliefde kleur grijs: RAL 7016
Antracietgrijs, waarvan de code RAL 7016 is, is een populaire kleur. De kleur heeft een moderne en chique uitstraling en biedt tevens de mogelijkheid om met veel andere kleuren gecombineerd te worden. Hierdoor is het een heel veelzijdige kleur, waardoor deze ook vaak wordt gekozen. De grijstint kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden en is mooi als hoogglans én matte variant. Afhankelijk van de toepassing en je eigen smaak is RAL 7016 vrijwel overal te gebruiken. 

 

RAL 7016 in combinatie met verschillende tinten wit
Zoals hierboven ook al is vermeld, is antracietgrijs ideaal om te combineren met andere kleuren. Een van de meest gekozen mogelijkheden is om deze grijze kleur te combineren met een witte tint. Je kunt hierbij er bijvoorbeeld voor kiezen om RAL 7016 te combineren met RAL 9010. Deze kleur is een helder witte kleur en geeft daarom een strak en modern uiterlijk. Zeker in combinatie met het antraciet geeft het een mooi contrast en is het perfect om toe te passen in een luxueuze sfeer.

Vind je RAL 9010 toch iets te fel en heb je liever een iets warmere sfeer in je woning? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de tint RAL 9001. Deze kleur is wat meer crème, en geeft daarmee gelijk een stuk meer warmte aan de woning. Naast deze twee mogelijkheden is RAL 7016 te combineren met nog een tal van opties, aangezien het een vrij neutrale basis is om mee te variëren.

 

Mat en hoogglans: verschillende mogelijkheden
Met RAL 7016 kun je alle kanten op. De kleur is als hoogglans te gebruiken, maar kan ook als matte variant erg mooi zijn. Zo kan de matte look bijvoorbeeld een heel robuust effect geven op houtwerk. Je kunt je woning verven met antracietgrijs, zowel van binnen als van buiten. Heb je bijvoorbeeld een moderne nieuwbouwwoning, dan kan de combinatie met RAL 7016 erg mooi passen. Niet alleen in het huis is het echter mogelijk om deze kleur te gebruiken, maar ook zeker in de tuin vindt de kleur zijn toepassing. Je kunt de kleur gebruiken op houtwerk, om bijvoorbeeld een mooie pergola te creëren. Ook schuttingen en andere houten constructies zijn erg mooi in deze kleur en kunnen de tuin transformeren tot een stijlvolle omgeving.