RAL 6029 Mintgroen

 

 
p

RAL-nummer

RAL 6029

Naam

RAL 6029 Mintgroen

b

Geen kleurstaal


De kleur RAL 6029 Mintgroen is in het RAL-kleurensysteem bekend als RAL6029.

Voeg ook het stijlvolle mintgroen aan jouw interieur toe

Mintgroen is een variant van lentegroen en is een groentint die op het kleurenwiel precies halverwege de cyaan en groen ligt. Hoewel het een tint is die zich een beetje aan de koele kant van het palet bevindt, is deze mintgroene kleur tegenwoordig één van de meest populaire kleuren.

Misschien komt het omdat het er zo schattig en meisjesachtig uitziet, of wellicht is het gewoon de eenvoud ervan die men zo charmant vindt. Met haar vrolijke energie, verhelderend vermogen, verrassende veelzijdigheid en algemene frisheid, belichaamt mintgroen dan ook de lente in al haar langere dagen, het warmere weer en een bloeiende glorie in de tuin.

Een koele en rustige leefruimte

Waarom zou jij, om al die luchtige kracht te kanaliseren, geen koele, rustige leefruimte met een mintgroene inrichting en/of accenten creëren?

Fris en ijskoud is mintgroen een lichte, levendige groene tint. Deze kleur combineert prachtig met de roze, paarse of violette tinten van seringen, en blauw voor een schoon en zacht effect of de combinatie van monochromatische grijstinten om zo iets unieks in jouw interieur te accentueren of aan te brengen.

Er is dan ook geen betere manier om een kamer vlot op te frissen dan met een vleugje mintgroen. Het is licht, helder, vrolijk en onmiskenbaar fris en werkt prima als kleuraccent in verschillende soorten kamers.

Mintgroene kleurencombinaties

Omdat mintgroen zo neutraal is, kan het met bijna elke andere kleur gecombineerd worden. Hoe het er uiteindelijk uitziet, hangt echter altijd af van de hoeveelheid natuurlijk licht in jouw woonruimte.

Mintgroen en wit: dit is een frisse, zuivere combinatie. Probeer mintgroene wanden met witte meubels of andersom te combineren. Ook witte bekleding en lijstwerk passen perfect bij mint gekleurde muren.

Mint en zwart: voor een meer edgy manier om met mintgroen te decoreren, zou je het met zwart kunnen combineren. Denk bijvoorbeeld in combinatie met zwart gelakte meubels of lijstwerk.

Mintgroen en koraal roze: deze combinatie is een geweldige manier om snel een ​​fris en energiek kleurenpalet te creëren. Een roze-achtige koraal raambekleding en kussens zien er geweldig uit tegen een mintgroene achtergrond.

Mintgroen en grijs: grijs aan mintgroen toevoegen is een geweldige manier om de natuurlijke energie te kalmeren. Gebruik hierbij liever lichtgrijs in plaats van de donkere variant om het palet zacht te houden.

Mintgroen en aqua blauw: tezamen zorgen deze twee kleuren voor een echt retro gevoel à la jaren 50 en 60. Voeg er een vleugje rood aan toe om het nog leuker te maken.