Hoe kun je het beste een plafond witten?

Hoe kun je het beste een plafond witten?

Je hebt besloten dat je het plafond thuis gaat witten en je gaat natuurlijk voor een perfect eindresultaat! Ik zal je een aantal handige tips voor het opfrissen van je plafond meegeven.

Als je een strakke uitstraling wilt hebben in huis, is het zo nu en dan witten van je plafonds een must. Het is belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Ik vertel je daarom eerst hoe je op de juiste manier het plafond klaarmaakt voordat je begint met het schilderwerk en geef je handige tips en een stappenplan om je plafond te witten.

Voor een perfect en strak resultaat moet je alvorens het plafond te schilderen, het eerst goed reinigen. Tip: gebruik voordat je met de verf aan de slag gaat, dan ook een verfreiniger van excellente kwaliteit. Maak het plafond compleet vet- en stofvrij voor de beste hechting van de verf.

Welke verf om te witten?

Na het reinigen en ontvetten van het plafond ga je verder met een muurvuller. Zo zal het verven straks lekker makkelijk uit te voeren zijn met een roller of kwast. Heeft jouw plafond misschien barsten of oneffenheden? Vul deze dan op met een muurvuller. Nadat je het plafond eventueel met de vuller hebt behandeld, kan het plafond witten beginnen.

Welke verf om te witten? Voor een strak wit plafond kan je kiezen voor: matte verf, zijdeglansverf, of glansverf. Hoe meer glans, hoe makkelijker schoon te houden.

Toch liever spuiten? Als je kiest voor spuiten krijg je waarschijnlijk een nog egaler resultaat. Spuiten moet je meestal wel laten doen door een specialist, terwijl je het verven zelf met een emmertje latex verf en een verfroller of kwast kan doen.

Hoe kun je het beste een plafond sauzen?

Je gaat je plafond sauzen en je wilt als resultaat een strak plafond. Je hebt besloten zelf als schilder op te treden, want een paar schilders inhuren, dat kost een hoop geld. Het moet echter wel een van de beste plafonds ooit worden, dus begin allereerst met de juiste materialen aan te schaffen:

Je hebt voor het plafond sauzen, eerst een middel nodig  om het plafond voor te strijken. je hebt ook een verfbak met een verfrooster, afplaktape, latexverf en een roller nodig.

Welke roller voor sauzen plafond?

Je wilt je plafond schilderen en je wilt een strak schilder resultaat, maar waar begin je mee al eerste? Kies de juiste roller uit. Je wilt voor gladde plafonds een kortharige vachtroller gebruiken voor een glad resultaat en voor gestructureerde plafonds een langharige roller.

Haal de meubels die tegen de muur staan van de vloer af of schuif ze een stuk naar voren toe. Zorg dat je goed de ruimte hebt om te kunnen bewegen, en bescherm vervolgens de muren met papier of plastic en leg netjes een plastic zeil op de vloer, tegen het spatten van de verf.

Tot slot moet je de randen beschermen tegen rondspattende latex verf en afplakken met tape; plak de hoeken en randen van het plafond en de muur af met schilderstape. Op deze manier kun je goed van start met het plafond witten. Ook bij het witten van het plafond - een goede voorbereiding is het halve werk!

Hoe plafond witten zonder strepen?

Je plafond is eindelijk schoon en glad en dat was al een behoorlijke klus, maar de oneffenheden zijn weggewerkt en de viezigheid en vocht is verdwenen. Zorg ervoor dat de ondergrond goed gedroogd is en ga dan verder met het voorstrijkmiddel!

Deze voorstrijk laag zorgt ervoor dat de verf perfect zal hechten en er zullen geen lelijke strepen op je plafond komen. Het voorstrijkproces zorgt voor een prima basis als je het plafond strak wil witten. Even laten drogen en jawel, het schilderen van het plafond kan nu eindelijk beginnen!

Tip: Kies een goede latexverf voor deze klus als bijvoorbeeld Powerdek Muren & Plafonds van Flexa, dan heb je deze klus zo geklaard.

Deze plafondverf camoufleert oneffenheden perfect, en zorgt voor een mooie, egale laag op jouw plafond. We willen immers allemaal een perfect geschilderd huis!

Hoe vaak moet je een plafond witten?

Je houdt je huis graag netjes en fris, maar weet jij hoe vaak er gewit moet worden? Het ligt natuurlijk vooral aan de ruimte en aan de gewoontes thuis; wordt er gerookt of hebben jullie een open haard? De keuken is vaak wat vochtiger dan de andere ruimtes en heeft waarschijnlijk vaker een opfrisbeurt nodig dan een slaapkamer.

Wat kost sauzen plafond?

De totale kosten verschillen per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden. De prijzen worden in de meeste gevallen per m2 berekend. Die prijzen liggen tussen de €25 en €30 per m2, inclusief manuren en materiaal. Maar je ging toch zelf aan de slag?