Betonlook verf

Betonlook verf

Verf in betonlook is helemaal hot. Maar wat is het en hoe werk je met betonlook verf? We vertellen je er alles over!

Betonlook verf geeft je interieur gemakkelijk een industrieel karakter. Het aanbrengen is simpel. Vrijwel alle betonlook verf bestaat uit een primer en een toplaag. Je kunt deze combineren op verschillende tinten beton na te bootsen.

De eerste stap is het aanbrengen van de primer. Deze primer is nodig om de verf goed te laten hechten. Je hebt hierbij keuze uit witte en grijze primer. Je brengt de primer aan met een grote (blok)kwast of roller. Je hoeft niet netjes te verven en je kan zelfs kriskras verven! De primer laat je 8 uur drogen. De primer bevat kleine korreltjes, deze zorgen voor een uitstekende hechting op het oppervlakte maar ook voor de hechting van de betonlook verf.

De primer bevat kleine korreltjes, welke je blijft voelen. Als je dat niet wilt, bijvoorbeeld omdat je een gladder resultaat zoekt? Dan kun je de gedroogde primer lichtjes opschuren met een fijne korrel. Daarna ga je dan verven met de betonlook verf. Bij de betonlook verf heb je keuze uit meerdere kleuren die in combinatie met de primer een bepaalde tint geven. Ook de betonlook verf breng je aan met een kwast en eventueel spatel / plamuurmes. In de betonlook verf zitten kleine witte balletjes. Deze voel je niet. Hoe meer je deze balletjes, hoe meer je het veegeffect krijgt wat dan weer lijkt op een betonlook effect.

Tip van ons: doe niet gelijk alle muren in betonlook verf. Eén muur is vaak al voldoende om het industriele effect te krijgen. Een hele woonkamer in betonlook is vaak overkill.