Sfeer creëren met licht: interieurtips & inspiratie

Sfeer creëren met licht: interieurtips & inspiratie

Een gezellige sfeer in huis, wie wilt dat nou niet. Je kunt dit realiseren door een mooie inrichting, stijlvolle meubels en mooie kleuren in huis. Maar dan ben je er nog niet. De verlichting in huis is namelijk ook iets om rekening mee te houden. Daar kun je de sfeer in huis mee maken of kraken.

Maar hoe krijg je sfeer door verlichting? Daar zijn meerdere manieren voor. We zetten enkele tips voor je op een rijtje om een idee te krijgen. We kunnen alvast verklappen dat raamdecoratie erg van belang is. Met de tips doe je inspiratie op om zelf met je verlichting aan de slag te gaan. Lees dus snel verder.

Tip 1: Houten jaloezieën geven een natuurlijke lichtinval

Dat houten jaloezieën een stijlvolle optie zijn, weten veel mensen. Maar een van de grootste voordelen van dit type raamdecoratie is bij het grote publiek niet bekend. Op het moment dat je houten jaloezieën voor je ramen plaatst, komt het zonlicht op een natuurlijke en subtiele manier je woning in vallen. Het licht is voldoende fel, maar niet te sterk. Ideaal voor het creëren van een landelijke gemoedelijke sfeer.

Een ander voordeel van de houten jaloezieën is dat ze op maat verkrijgbaar zijn. Dat maakt ze geschikt voor elk type raam. Ook kunnen ze worden bevestigd aan een draai- en kiepraam. Houten jaloezieën op maat kun je na het doen van een paar metingen in huis online makkelijk bestellen.

Tip 2: Shutters als sfeermaker

Wil je meer sfeer in huis? Overweeg dan het plaatsen van shutters. Met shutters voor je ramen haal je echte eyecatchers in huis. Je kunt ze dan ook in allerlei kleuren krijgen. Maak eens een statement door voor een donkere kleur te gaan of ga juist voor de subtiele look met shutters in een lichtere tint. De keuze is in ieder geval reuze.

Tip 3: Warm dimbaar licht

Waar je in het kader van sfeerverlichting daarnaast goed aan doet, is het aanschaffen van lampen met warm licht. Lampen in tinten die neigen naar de gele kleuren brengen veel meer sfeer dan wit licht. Ook kan het fijn zijn om je lampen te kunnen dimmen.

Niet op ieder moment van de dag heb je immers evenveel licht nodig. In de avond is het wel zo gezellig als je je lampen op een verminderde intensiteit aan kunt zetten. Het is een kleine moeite om je lampen te vervangen, maar je krijgt er al snel een sfeervol huis voor terug.