Ken je magnetische verf al?

 

Ken je magnetische verf al?

Het bestaat echt en geeft een magisch effect: magnetische verf. Je kunt natuurlijk een prikbord ophangen, maar dat is wel heel erg old school en bovendien ben je dan beperkt qua kleuren. Prikkers zijn bovendien minder geschikt voor jonge kinderen. Wat dat betreft zijn magneten een stuk onschuldiger.

Magnetische verf is te gebruiken onder de uiteindelijke verflaag en daarom heel functioneel. Je kunt bijvoorbeeld een onopvallende witte muur omtoveren tot magneetbord zodat je heerlijk thuis kunt werken. Al je ideeën geordend op de muur, wie wil dat nou niet?

Je kunt ook schoolbordverf gebruiken om over de magneetverf heen te verven. Hiermee krijg je een heel tof effect wat iedereen in huis zal waarderen.

Een muur met magnetische verf

Magnetische verf aanbrengen

Het aanbrengen van magnetische verf is net wat lastiger dan normale verf. De verf bevat metaaldeeltjes en is daardoor net wat minder dik en stevig. Plak daarom je vloer goed af.

Je brengt de verf in meerdere lagen aan. Reken op 3-6 lagen voor de verf goed magnetisch is.

Tussen het aanbrengen van de verschillende lagen moet de verf ook drogen. Kijk op de verfbus hoe lang het duurt voor de verf over te schilderen is, anders krijg je geen mooi resultaat.

Zeker als je de magneetverf nog een keer gaat overschilderen is het aan te raden zeker 4 lagen aan te brengen.

Gebruik goede magneten: ondanks de meerdere lagen zal magnetische verf nooit zo sterk magnetisch zijn als bijvoorbeeld je koelkast. Daarom zijn goede magneten aan te raden. Dan weet je zeker dat je papieren, tekeningen en notities goed aan de muur blijven hangen en niet na een windvlaag op de grond liggen. Neodymium is wat je wilt. Dit is te herkennen aan de glimmende metalen kleur. Magneten van ferriet zijn goedkoper en werken minder goed. Deze magneten zijn vaak donkergrijs.