Hoe creëer je een echte loungehoek?

Hoe creëer je een echte loungehoek?

Bij thuiskomst heerlijk in een bank of fauteuil ploffen. Lekker kunnen relaxen met vrienden of familie. Een echte loungehoek in je huis, wie wil dat nou niet? In deze blog geven we je tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

De ultieme loungebank

Wil je graag een loungehoek maken, dan kan een echte loungebank natuurlijk niet ontbreken. Maar waar moet deze aan voldoen? Allereerst is het belangrijk om de ruimte te bepalen waar de loungeset komt te staan. Meet de ruimte op en bekijk goed in welke positie je de loungeset wilt plaatsen. Komt de hoekbank goed tot zijn recht of is de ruimte? Dit zijn belangrijke keuzes om vooraf te bepalen. Verder heeft een loungebank natuurlijk het ultieme zitcomfort, kies daarom een bank met een zacht kussen en een zachte zitting. Verder kan een aaibare stof op de bank ook helpen voor dat knusse, warme gevoel dat je zoekt.

Grote, comfortabele fauteuil

Mocht je naast een hoekbank meer ruimte in huis over hebben, kun je kiezen voor een extra fauteuil. Een fauteuil in een loungehoek mag best wat groter zijn. Een lekker breed zitvlak waar je eventueel ook je benen op kwijt kunt. Het is dan ook belangrijk dat deze is voorzien van armleuningen zodat je hier fijn tegenaan kunt zitten en je armen of benen erop laat rusten.

De magie van de zitvensterbank

In plaats van allerlei potjes en kandelaars in de vensterbank te zetten, kun je deze geheel bij je loungehoek betrekken. Je ziet het de laatste tijd wel vaker, een vensterbank die ook dient als zitelement. Super hip natuurlijk en heel simpel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een aantal mooie sierkussens en een plaid. Deze kleine verandering in huis geeft meteen een totaal andere sfeer.

Maak het speels met wanddecoratie

Wat altijd goed werkt in een woonkamer is iets aan de muur hangen. Maar bij een loungehoek is dit super belangrijk, hierdoor geef je een persoonlijke touch aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een aantal wandplankjes, deze kun je volzetten met foto’s. Maar ook door middel van een print over schilderij kun je jouw persoonlijkheid goed laten zien.

Een vloerkleed hoort erbij

Dat is toch een heerlijk gevoel, het lopen over een zacht tapijt? Voor velen is dit een echte must en daar sluiten wij ons helemaal bij aan! Een vloerkleed hoort er bij, ook in een loungehoek. Het geeft sfeer en warmte maar vult ook de ruimte op. Een woonkamer zonder vloerkleed kan er soms een beetje kaal uitzien. Dit wil je natuurlijk niet in je loungehoek. Wij adviseren je een lekker grof vloerkleed te kiezen waarbij je het materiaal goed onder je voeten voelt. Vorm maakt hierbij niet zoveel uit, kijk naar wat bij jouw interieur past!