Alles over PVC vloeren

Alles over PVC vloeren

PVC vloeren zijn een populaire optie onder huiseigenaren, en dan vooral voor gebruik in de keuken of badkamer. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer voor in jouw huis, dan zal je al snel merken dat PVC voor de meeste toepassingen een zeer solide optie is.

Wat is een PVC vloer?

PVC is een soortement synthetisch broertje van het welbekende linoleum. Een PVC vloer wordt vervaardigd van een soort kunststof genaamd polyvinylchloride (PVC), wat een zeer nuttig materiaal is dat gebruikt wordt om van alles te produceren, van speelgoed tot aan gevelbekleding toe.

De materiële samenstelling van een PVC vloer geeft het een unieke veerkracht en zorgt ervoor dat het bij impact ‘mee kan veren’, waar andere vloertypen al snel deuken of barsten laten zien. Deze eigenschap maakt het evenzo comfortabeler om op te lopen dan andere vloertypes. Het maakt een PVC vloer ideaal voor de drukbezochte delen van een huis, vooral als die met kinderen en huisdieren gevuld zijn.

Soorten PVC vloeren

Er zijn op zich drie verschillende soorten PVC vloeren beschikbaar: PVC vloermateriaal in diverse breedtes (2, 3 of 4 meter breed) die zo vanaf de rol geleverd wordt, PVC laminaat en tegelvloeren, die eveneens in verschillende maten leverbaar zijn.

Hoewel de grote PVC vloeren vanaf de rol waterbestendiger en gemakkelijker te installeren zijn, geven veel huiseigenaren echter steeds meer de voorkeur aan PVC tegels of laminaat, die het uiterlijk van een keramische tegelvloer repliceren tegen een veel betaalbare prijs.

PVC tegels

Zo’n PVC tegelvloer wordt vaak geïnstalleerd in commerciële omgevingen waar veel constant ‘verkeer’ is, of waar een schone of statische omgeving gewenst is. Het kan daarnaast ook een veelzijdige en kostenbesparende keuze zijn voor ieder huishouden. PVC tegelvloeren worden ook vaak op plaatsen gebruikt waar een aanzienlijke hoeveelheid vocht verwacht kan worden.

PVC tegels kunnen meestal eenvoudig geïnstalleerd worden dankzij een zelfklevende achterkant die gemakkelijk kan worden verwijderd en vastgeplakt. Vanaf de rol is PVC kopen vaak gemakkelijker dan losse PVC tegels of laminaat.

Deze PVC vloeren zijn veelal een stuk minder kostbaar en daarom ook behoorlijk populair bij huiseigenaren. Deze grote PVC formaten zijn wel veel moeilijker te installeren en heeft mogelijk de hulp van een ervaren professional nodig om de perfecte pasvorm te garanderen.

PVC vloeren zijn verkrijgbaar bij Kwantum in een breed scala aan kleuren en patronen die bij elk interieur passen, inclusief een verscheidenheid aan levensechte houtnerven.

Voordelen van PVC vloeren

Het is geen geheim dat PVC vloeren een zachter vloeroppervlak bieden dan andere soorten vloeren. PVC vloeren worden meestal ondersteund door middel van vilt of schuim. Door de zachte laag is de vloer flexibeler, zodat je er langer aangenaam op kunt staan.

PVC vloeren zijn duurzaam en bestand tegen zwaar voetverkeer. Het is comfortabel onder de voet en geluidsarmer, wat heel belangrijk kan zijn voor mensen met kinderen of huisdieren.

PVC tegels zijn verkrijgbaar in vele stijlen, waaronder zelfs ontwerpen dat het uiterlijk van een hardhouten of stenen vloer nabootst. In sommige gevallen kan het zelfs erg moeilijk zijn om het verschil hiertussen te zien.

PVC kan zeer duurzaam zijn, opdat jij je geen zorgen hoeft te maken dat het verslijt. Fabrikanten van PVC vloeren staan ​​achter hun producten en bieden meestal langdurige garanties tot wel 20 jaar. Goed onderhouden PVC vloeren gaan waarschijnlijk meer dan 25 jaar mee.

PVC vloeren zijn tevens zeer goed bestand tegen water en vuil, wat betekent dat het direct over andere soorten vloeren heen kan worden gelegd. Deze vloer hoeft niet eens eerst te worden verwijderd.

Plus als het om het schoonmaken ervan gaat, dan is er vrijwel geen onderhoud nodig. Af en toe even vegen of dweilen doet al wonderen!